ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣΒΟ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΕΒΡΟ ΠΟΣΟ " ΤΥΧΑΙΕΣ " ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ?

ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣΒΟ ΣΑΜΟ  ΚΑΙ ΕΒΡΟ ΠΟΣΟ " ΤΥΧΑΙΕΣ " ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ?


Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, έχει καταγραφεί η στιγμή του εμπρησμού στο ΚΥΤ της Μόριας, μέσω του οποίου οι αρχές έφτασαν και στη σύλληψη των έξι δραστών




Όπως φαίνεται στα πλάνα, πολλές μικρές εστίες φωτιάς καίνε έξω από τον καταυλισμό, ενώ ένας νεαρός άνδρας κρατώντας ένα χαρτόνι συνεχίζει να βάζει φωτιές σε χόρτα και θάμνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν εκ των έξι ανδρών αφγανικής καταγωγής, που ανακοινώθηκε σήμερα ότι συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. Οι μικρές εστίες φωτιάς που ανάβει, γρήγορα εξαπλώθηκαν, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ της Μόριας να τυλιχτεί στις φλόγες και να καταστραφεί, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε σήμερα η ελληνική αστυνομία, σχετικά με τον εμπρησμό στον καταυλισμό της Μόριας. Αρχικά συνελήφθησαν οι πέντε από τους έξι αλλοδαπούς και το απόγευμα και ο έκτος, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητείτο.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για άτομα Αφγανικής καταγωγής στο σύνολο τους. Οι τέσσερις είναι 19-20 ετών. Και οι δυο ανήλικοι 17 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 ασυνόδευτους πρόσφυγες δεδομένης της καταστροφής του καταυλισμού.



Αναφορά στα περιστατικά των τελευταίων ημερών στη Λέσβο και το προσφυγικό -μεταναστευτικό αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης, έκανε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.
«Να θυμίσω ότι η Μόρια είναι δημιούργημα της προηγούμενης Κυβέρνησης», είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του κληρονόμησε «μία κατάσταση όπου βρεθήκαμε με παραπάνω από 100.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας στη Λέσβο όπου έπειτα από φωτιές καταστράφηκε ολοσχερώς το ΚΥΤ της Μόριας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες». «Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Μόρια κάηκε από κάποιους, “υπερδραστήριους” πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να εκβιάσουν, ενδεχομένως, την Κυβέρνηση, καίγοντας τη Μόρια και απαιτώντας την άμεση μετακίνησή τους από το νησί»,



ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟ ΚΥΤ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ? ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ...ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΘΕΙ Η ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΣΥΛΟ ΣΑΝ " ΠΡΟΣΦΥΓΑ " ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥ ?


Ένοχοι 32 πρόσφυγες και μετανάστες που ενεπλάκησαν σε επεισόδια στη Μόρια το 2017


Ενόχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο βορείου Αιγαίου, που συνεδρίασε στη Χίο, 32 πρόσφυγες και μετανάστες, για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος 11 αστυνομικών και απόπειρας σωματικής βλάβης σε βάρος 13.
Οι κατηγούμενοι είχαν συλληφθεί στα επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, στις 18 Ιουλίου 2017.
Το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα ποινή φυλάκισης 26 μηνών με τριετή αναστολή. Οι καταδικασθέντες, προφυλακισμένοι από την ημέρα των επεισοδίων, άσκησαν έφεση και αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι.
Η Έδρα έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους για τα αδικήματα του εμπρησμού, της αντίστασης κατά της Αρχής και της φθοράς ιδιοκτησίας, δεδομένου ότι δεν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας, που να τα πιστοποιήσει.
 ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ " ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ " ΤΩΝ " ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΡΟΝΙΚΑ " ΤΥΧΑΙΕΣ " ?
3 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΞΕΣΠΑΣΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΥΤ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ . ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Μ.Κ.Ο "SOLIDARITY NOW " ΠΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ .

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ ΓΕΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ " SOIDARITY NOW"

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι Ελληνίδα καθηγήτρια οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πάντειου Πανεπιστήμιου, πολιτικός, πρώην βουλευτής με το Το Ποτάμι|Ποτάμι.
Γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1959 και είναι κόρη του Γεωργίου Λυμπεράκη και της Αρτεμισίας Μητσοτάκη, αδερφής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη




ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΙΣΩ  ΤΟ OPEN SOCIETY FOUNDATION ΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 


ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο ΑΥΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ 


Ζαββός Στέλιος, Πρόεδρος

Ο κ. Ζαββός είναι Πρόεδρος της SolidarityNow και ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Zeus Capital Management, μιας διεθνούς εμβέλειας εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων, που ειδικεύεται σε επενδύσεις σε ακίνητα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Continental American Capital, ένας επενδυτικός όμιλος που επικεντρώθηκε στις επενδύσεις και στη χρηματοδότηση ακινήτων στις ΗΠΑ. Ο κ. Ζαββός είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Harvard Business School Club of Greece, ένα από τα κορυφαία φόρουμ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που ασχολείται με τα οικονομικά, γεωπολιτικά και κοινωνικά θέματα. Είναι επίσης μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων. Ήταν επίσης μέλος του Συμβουλίου Διεθνούς Κρίσης. Ο κ. Ζαββός κατείχε προηγουμένως θέσεις σε εταιρείες όπως η Citibank, η Johnson & Johnson και η Procter & Gamble. Είναι κάτοχος MBA από το Harvard Business School και μεταπτυχιακό από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Αθήνας ως Πολιτικός Μηχανικός.


Αλιβιζάτος Νίκος, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Νίκος Κ. Αλιβιζάτος είναι καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασκεί τη Νομική από το 1978. Ασκεί τη δικηγορία ενώπιον του Ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Ευρωπαϊκού 
. Mετά τις σπουδές του στην Αθήνα, ο καθηγητής έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού 2 το 1977. Διδάσκει συνταγματικό και δημόσιο δίκαιο από το 1980. Ήταν επισκέπτης μελετητής στα πανεπιστήμια του Στάνφορντ (1988-89), Πρίνσετον (1997) και Οξφόρδης (2005). Μερικά από τα βιβλία του: Το Συνταγματικό Καθεστώς των Ενόπλων Δυνάμεων, τόμος 1 & 2 1987 & 1992, εκδ. Σάκκουλας), Πέρα από το άρθρο 16, (2007, εκδ. Μεταίχμιο), Το Σύνταγμα και οι Εχθροί του στη νεοελληνική ιστορία 1800-2010 (εκδ. Πόλις, 2011) και το Ποια δημοκρατία για την Ελλάδα μετά την κρίση; (εκδ. Πόλις, 2013).
Είναι μέλος της Επιτροπής της Βενετίας από το 2014.


Βιδάλης Ευθύμιος, Αντιπρόεδρος, Επιχειρηματίας

Με εντολή του Έλληνα Πρωθυπουργού, τον Αύγουστο του 2012 ο Ευθύμιος Βιδάλης ορίστηκε Διαπραγματευτής εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου για την επανεκκίνηση των Συμβάσεων Παραχώρησης των 4 αυτοκινητοδρόμων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τον Δεκέμβριο του 2013.
Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. απο το 2001 έως το 2011 και Εντεταλμένος Σύμβουλος (COO) απο το 1998 έως το 2001 και ήταν μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας επι 15 χρόνια.
Εργάστηκε για περίπου 20 χρόνια στην Owens Corning των ΗΠΑ, όπου κατείχε θέσεις Γενικής Διοίκησης, Αντιπροέδρου του τομέα Reinforcement στην Ευρώπη, (1986-1993),  Προέδρου του στρατηγικού διεθνούς τομέα Composites (1994-1996) και Προέδρου της Μονάδας Μονωτικών Υλικών (1996-1998).
Είναι μέλος του Δ.Σ. της Alpha Bank,  της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, της Future Pipe Industries του Dubai.  Συνιδρυτής και εταίρος της εταιρείας Zeus Capital Management.
Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του egg (enter-grow-go). Είναι, επίσης, μέλος του ΜΒΑ International Program του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του Δ.Σ. του SolidarityNow.
Διετέλεσε Σύμβουλος Διοίκησης και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας RAYCAP S.A. από 2001 έως το 2016 και Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας ΕΝΟΙΑ BV από το 2011 έως το 2013. Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ από το 2006 έως το 2016 και ιδρυτής και Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από το 2008 έως το 2016. Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) από το 2001 έως το 2009, όπου διετέλεσε ως Πρόεδρος τα τελευταία 4 χρόνια.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες (ΒΑ) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο του Harvard.



Νικηφόρος Διαμαντούρος, Πανεπιστημιακός

Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος είναι Έλληνας πανεπιστημιακός. Σπούδασε αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και στη συνέχεια έλαβε το μεταπτυχιακό (1969) και διδακτορικό (1972) του τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Υπηρέτησε τη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή την περίοδο από το 2003 έως το 2013. Κατά την περίοδο 1992 – 1998 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, ενώ την περίοδο 1995 – 1998 διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και την περίοδο 1998 – 2003 υπηρέτησε ως ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη της Ελλάδος. Από το 1993 έως το 2009 ήταν καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχοντας φτάσει στη βαθμίδα του ομότιμου καθηγητή. To 2014 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Το 2010 του απονεμήθηκε ο Σταυρός της Αξίας της Δημοκρατίας της Πολωνίας και το 2004 του Παράσημο του Τάγματος Αριστείας του Φοίνικος, της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Γιάννης Μπουτάρης, Επιχειρηματίας, Πολιτικός, Χημικός, Οινολόγος

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι επιχειρηματίας, πολιτικός, πτυχιούχος Χημικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πετυχημένος Οινολόγος. Από το 2011 μέχρι σήμερα είναι Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Η θητεία του στο δήμο Θεσσαλονίκης έχει χαρακτηριστεί «ως θετική πολιτική, μεταρρυθμιστική ανανέωση της πόλης και αλλαγή νοοτροπίας». Στη διαχείριση του Δήμου, σημαντική είναι η συμβολή του στη μείωση των οικονομικών δαπανών, στον εξορθολογισμό των δημοσίων υπηρεσιών και στην πάταξη της διαφθοράς.

ΕΠΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Δοξιάδης Αρίστος, Εταίρος, Venture Capital Investor
Καβουνίδη Τζένιφερ, Ερευνήτρια – Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Επισκέπτρια Αναπληρώτρια Καθηγήτρια – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Νομικού Καλυψώ, Πρόεδρος της A. M. Nomikos Transworld Maritime Agencies S.A.

Ροζάκης Χρήστος, Καθηγητής του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου – Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ( Ο κ ΡΟΖΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .Η ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ .)




Η ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΛΟΙΠΟΝ Μ.Κ.Ο ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ( ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ) ΜΕ....890.512.00 ΕΥΡΩ.


ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ Η ΝΕΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΥΤ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ "ΛΟΓΟΥΣ"
ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ " ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ " ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ " ΤΥΧΕΡΟΙ " ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ...ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ....




Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20.30 σε δασική έκταση σε μικρή απόσταση από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, η πυρκαγιά πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ πριν από λίγη ώρα προσήχθησαν από την Αστυνομία έξι νεαροί αλλοδαποί, που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ και εξετάζονται για τυχόν εμπλοκή τους στην υπόθεση.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΧΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ .

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση, από την μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Πυλαίας και Μελίας και έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, πλησιάζοντας στο χωριό Νίψα. 

Το μέτωπο της εκτείνεται πλέον στα 3 χιλιόμετρα, η δύσβατη περιοχή και οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολες τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, οι οποίες δίνουν “μάχη” για να περιορίσουν την πυρκαγιά. Έχει “επιστρατευθεί” το σύνολο των δυνάμεων και των μέσων, στην περιοχή βρίσκονται και μηχανήματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ το πυροσβεστικό ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη δεν πρόλαβε να κάνει παρά μόνο μια-δυο ρίψεις, μια και στη συνέχεια νύχτωσε.
Η φωτιά που δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί, αφού καίει πεύκα και αυτό την κάνει ακόμα πιο δυνατή και δύσκολη στην κατάσβεση της, έχει φτάσει στις παλιές καμένες εκτάσεις από την μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή πριν από πολλά χρόνια. Φτάνει από το φράγμα προς τον δρυμό της Νίψας και γι’ αυτό υπάρχει επιφυλακή των αρχών, μήπως χρειαστεί να γίνει εκκένωση του χωριού.

ΜΟΛΙΣ ΕΧΘΕΣ ΟΜΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΓΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ .



Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα στον κάμπο των Φερών, κοντά στο Δέλτα του Έβρου, με 5 Τούρκους πολίτες που μπήκαν λίγο νωρίτερα παράνομα στην χώρα μας για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, να επιτίθενται σε νεαρό κτηνοτρόφο όταν τους εντόπισε να τους ζήτησε να περιμένουν την άφιξη των αστυνομικών.

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του Evros-news.gr, το επεισόδιο που έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό απ’ τις αστυνομικές αρχές, συνέβη όταν ο κτηνοτρόφος από τις Φέρες ενώ πρόσεχε τις αγελάδες του οι οποίες έβοσκαν στην περιοχή, αντιλήφθηκε τους 5 Τούρκους, δυο άνδρες και δυο γυναίκες μαζί με ένα παιδί, να έχουν περάσει από τον ποταμό Έβρο στην Ελλάδα. Όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις και επαναλήφθηκε πολλές φορές στην συγκεκριμένη περιοχή ιδιαίτερα μετά απ’ την γνωστή κρίση του περασμένου Μαρτίου, τους ζήτησε να καθίσουν κάτω και να ακουμπήσουν τα σακίδια και τα κινητά τους, μέχρι να έρθει η αστυνομία για να τους παραλάβει.

Μόλις που πρόλαβε και έστειλε μήνυμα από το κινητό του, όταν ξαφνικά δέχθηκε άγρια επίθεση των δύο ανδρών αλλά και των γυναικών τους, οι οποίοι άρχισαν να τον χτυπούν. Ο νεαρός κτηνοτρόφος που ήταν γεροδεμένος αντέδρασε και πάλεψε μαζί τους, ενώ σε λίγα λεπτά έφτασαν και οι αστυνομικοί στην περιοχή. Τους συνέλαβαν μάλιστα όλους και τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, όπου ο Φεριώτης κτηνοτρόφος υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους για την επίθεση, ενώ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για παράνομη είσοδο στην χώρα.

Κι ενώ ο νεαρός ετοιμαζόταν να αποχωρήσει, άκουσε έκπληκτος τους αστυνομικούς να τον ενημερώνουν ότι και αυτός είναι κατηγορούμενος, μετά από απαίτηση των Τούρκων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι τελευταίοι “απείλησαν” ότι έστειλαν ΒΙΝΤΕΟ από τα κινητά τους σε ανθρώπους με τους οποίους έχουν επαφές στην Ελλάδα και αυτοί επικοινώνησαν με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας… εκβιάζοντας πως θα τα δώσουν στην δημοσιότητα υποστηρίζοντας ότι κακοποιήθηκαν, αν δεν συλληφθεί και δεν απαγγελθούν κατηγορίες και στον Έλληνα κτηνοτρόφο.
Έτσι παρέμεινε και αυτός στο Αστυνομικό Τμήμα και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, μαζί με τους Τούρκους. Η είδηση προκάλεσε, όπως είναι απολύτως φυσικό, έντονη αναστάτωση στους συναδέρφους του νεαρού κτηνοτρόφου, αλλά και σε όλους τους κατοίκους των Φερών. Δεν φτάνει που κινδυνεύουν καθημερινά από τις ορδές των λαθρομεταναστών που περνούν ανεξέλεγκτα στην χώρα μας από τον ποταμό Έβρο, δεν φτάνει που καθημερινά έχουμε στην περιοχή… περίεργες φωτιές να ξεσπούν κάθε τόσο, δεν φτάνει που πριν λίγο καιρό λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού έναν αγρότη στην ίδια περιοχή δυο Αλγερινοί, αν προσπαθήσουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, βρίσκονται και κατηγορούμενοι.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ " ΣΥΜΠΤΩΣΗ " ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ .


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ https://xronosnousfws.blogspot.com/
ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

SORRAS T.V

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ
Διεύθυνση: ΘΗΒΩΝ 321, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΤΚ.12244
Τηλ. Επικ.: 210 5449779
Ωραριο Λειτουργίας:
18.00 - 21.00 (ΔΕΥΤ-ΠΑΡ)



Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️


Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ